Solid Air brandklep met rooksensor

Solid Air brandklep met rooksensor

De Solid Air ronde brandklep met rooksensor is een aanvulling op ons assortiment brandkleppen.

De rooksensor uitbreiding voor de servomotor gestuurde brandklep is ontwikkeld om (koude) rook in ventilatiekanalen vroegtijdig te detecteren en combineert hierbij een rookmelder en adapter met de brandklep waarbij onder andere de behuizing speciaal is ontworpen voor een optimale controle en bewaking van de luchtstroom door de rookmelder.  

De rooksensor geeft het signaal voor de brandklep welke wordt geactiveerd zodra er rook wordt gedetecteerd. De rooksensor bestaat uit een behuizing, een rookmelder en een speciaal ontworpen venturibuis voor de luchtstroom. De rooksensor kan in vier verschillende standen worden gedraaid: 0°, 90°, 180° en 270°. Er is een uitvoering voor 24V en 230V voeding beschikbaar en is af fabriek reeds compleet geassembleerd.

Brandklep met rooksensoruitbreiding

Door dergelijke systemen te ontwikkelen, verbetert Solid Air Climate Solutions de functionaliteit van haar standaardproducten die deel uitmaken van het brandbeveiligingsassortiment, waardoor ze concurrerender wordt in de markt die elke dag groeit. Dit geheel in lijn met de continu veranderende Europese regelgeving en het Bouwbesluit.