De Rechtbank te Groningen

Verduurzaming en comfort gaan hand in hand met klimaatplafonds. In de laatste editie van de Duurzaamheid & Energiegids werd speciale aandacht besteed aan de inzet van klimaatplafonds. Projectleider Johnny Wilthof, vertelt over één van onze projecten waar deze duurzame oplossing is ingezet: De Rechtbank in Groningen.

Bij de renovatie van de rechtbank in Groningen, welke in opdracht van Unica Building Services zijn uitgevoerd, werd gekozen voor klimaatplafonds om een comfortabele werkomgeving te creëren in een historisch gebouw. Dit gebouw is gebouwd in 1822 en deed vroeger dienst als doofstommeninstituut. Volgens projectleider Johnny Wilthof is de lage inbouwhoogte van klimaatplafonds een van de belangrijkste voordelen. “Deze plafonds maken het mogelijk om moderne technologieën te integreren zonder afbreuk te doen aan het historische karakter van een gebouw. In het geval van de rechtbank in Groningen, dragen de klimaatplafonds bij aan het bereiken van comfortklasse A in het gerenoveerde kantoorpand”.

De vraag naar klimaatplafonds groeit de laatste jaren gestaag, vooral vanwege de toenemende eisen voor comfort in werk- en leeromgevingen. Klimaatplafonds hebben een lage inbouwhoogte van ongeveer 200 mm, slanke leidingen voor het watervoerend systeem en een stille werking, waardoor ze ideaal zijn voor renovatieprojecten.

Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn. Bekijk hier onze andere projecten.

Sector: Kantoren
Type: Renovatie
Locatie: Groningen
Installateur: Unica

Heeft u een vraag?
Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Nijburg Industry Group.
Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact@solid-air.nl
+31 598 361 221

Altijd op de hoogte?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden