Certe te Groningen

Voor het Martini Ziekenhuis in Groningen, een topklinisch opleidingsziekenhuis, speelt Certe een cruciale rol bij laboratoriumonderzoek voor lichaamsvloeistoffen. Met een toenemend aantal onderzoeken, vooral door de coronapandemie, was een uitbreiding van het laboratorium essentieel. Deze uitbreiding werd mogelijk gemaakt door het verplaatsen van ondersteunende functies naar een leegstaand pand in Groningen. 

Om dit oude kantoorpand geschikt te maken voor laboratoriumwerkzaamheden, waren ingrijpende maatregelen nodig. Nijburg Klimaattechniek en Solid Air Climate Ceilings, beide onderdeel van de Nijburg Industry Group, speelden een belangrijke rol bij de renovatie. 

Gelijkmatige temperatuur verschillen

Op alle verdiepingen werden klimaatplafonds geïnstalleerd, zowel voor verwarming, koeling als ventilatie. Dit resulteerde in een comfortabele werkomgeving met een gelijkmatige temperatuurverdeling. Klimaatplafonds minimaliseren het risico op luchtklachten en zijn ideaal voor kantoren. 

Voor de bedrijfskantine werden inductie units geïnstalleerd, die een grotere ventilatiecapaciteit aankunnen dan de klimaatplafonds. Deze units voorzien in de gewenste ventilatie, koeling en verwarming en zorgen voor een behaaglijke en gezonde omgeving. 

Strakke planning, zorgvuldige afstemming

De grootste uitdaging in dit project was de strakke planning en afstemming van verschillende disciplines. Door gelijktijdig te werken en wekelijkse bouwoverleggen werd de korte doorlooptijd gehaald. Ook de interne logistiek was complex, gezien alle materialen via de centrale entree en liften naar de juiste ruimtes moesten worden vervoerd. 

Dankzij de inspanningen van Nijburg Klimaattechniek en Solid Air Climate Ceilings heeft Certe nu een modern laboratorium dat voldoet aan de hoogste normen voor klimaatcomfort en efficiëntie. De toewijding aan comfort en duurzaamheid blijft een prioriteit in deze kritieke zorgomgeving. 

U leest het complete artikel via deze link

Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn. Bekijk hier onze andere projecten.

Sector: Gezondheidszorg
Type: Transformatie
Locatie: Martini Ziekenhuis Groningen
Installateur: SPIE Building Solutions

Heeft u een vraag?
Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Nijburg Industry Group.
Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact@solid-air.nl
+31 598 361 221

Altijd op de hoogte?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden