Almende College te Silvolde

De nieuwbouw van de VMBO locatie van het Almende college, een school met een vernieuwd onderwijsconcept, zal door Binx Smartility gerealiseerd worden. Binx Smartility heeft de opdracht voor de luchttechnisch componenten verstrekt aan Solid Air Climate Solutions! Solid Air levert dan ook: variabel volumeregelaars, constant volumeregelaars, naverwarmers, geluiddempers, jalouziekleppen, brandkleppen, en alle toevoer- en afzuigroosters.

Het gebouw heeft glas rondom en veel open ruimte. Het doel is het zichtbaar maken van het onderwijs, met zo weinig mogelijk gangen en aparte ruimtes. Binx Smartility heeft samen met Architekten Groep Gelderland (AGG) uit Zelhem en RoosRos Architecten het plan ontworpen en uitgewerkt.

Het resultaat is een gebouw dat volgens mede-architect Maarten Venhorst van AGG ‘sober, maar niet saai’ is. “De school wordt als het ware opgetild uit de grond, maar vanwege het ingetogen ontwerp gaat het op in het landschap”, zegt hij. De trappen aan de buitenkant zijn gelijk een tribune voor het plein dat ook een openluchttheater is, terwijl in de school op de begane grond een door leerlingen gerund restaurant zit.

De meeste energie is gestoken in de binnenkant van de school, die drie verdiepingen telt. Die zijn in het midden verbonden door een zogeheten ‘vide’, die alle etages samenvoegt. Zo ontstaat één grote, gemeenschappelijke onderwijsruimte.

De nieuwe school vervangt de gebouwen van het huidige Wesenthorst in Ulft en Bluemers in Silvolde. De bouw van het nieuwe Almende College, pal naast het Isala, is op dit moment in uitvoering en duurt ongeveer een jaar. De ongeveer 600 tot 800 leerlingen krijgen er vanaf het schooljaar 2020/2021 les.

Sector: Onderwijs
Type: Nieuwbouw
Locatie: Silvolde
Ontwikkelaar: Design&Build opdracht uitgevoerd door Binx Smartility te Groenlo
Opdrachtgever: Stichting Achterhoek VO
Installateur: Binx Smartility te Groenlo

Heeft u een vraag?
Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Nijburg Industry Group.
Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact@solid-air.nl
+31 598 361 221

Altijd op de hoogte?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden