Geoptimaliseerd binnenklimaat in vernieuwde Thialf

Solid Air - 30 January 2017

Bij de Europese kampioenschappen allround en sprint begin januari, stonden niet alleen titels op het spel. Het was ook de vuurdoop voor de nieuwe laaglandbaan in het vernieuwde Thialf.

Bij het ontwerp van het vernieuwde Thialf werd een uitgebreid Programma van Eisen gepresenteerd ten aanzien van het binnenklimaat. Zo mag dit klimaat niet worden beïnvloed door omstandigheden van buiten, om zo een optimale ijskwaliteit te garanderen. Daarnaast moest er vijftig procent energie bespaart worden ten opzichte van de oude situatie, dit terwijl het nieuwe Thialf in oppervlakte is vergroot. De installateur is deze uitdaging aangegaan en heeft deze met succes gerealiseerd!

Tussen het publiek en de ijsbaan wordt 120.000 m3/h lucht verplaatst, om te voorkomen dat warme en vochtige lucht vanaf de tribunes het ijs op kunnen stromen. Tijdens grote evenementen kan de luchthoeveelheid in het middengebied worden gehalveerd, waarna extra luchtverversing kan plaatsvinden op de ijsbaan of in het publieke deel.

Voor het realiseren van de totale installatie is gebruik gemaakt van de volgende producten van Solid Air:

  • Constant volume regelaars
  • Brandkleppen
  • Jaloeziekleppen
  • Buitenluchtroosters
  • Plafondroosters

Solid Air levert innovatieve oplossingen op het gebied van binnenklimaat en luchttechniek. Van de levering van componenten tot de realisatie van totaalprojecten en levert daarmee een belangrijke aan een comfortabeler en gezonder binnenklimaat. Solid Air is onderdeel van de Nijburg Industry Group.

Offerte aanvragen

Na het klikken op de button komt u in uw eigen emailbox waar u uw offerte aanvraag (inclusief bijlagen) direct kunt sturen naar offertes@nijburg.com.

Vraag offerte aan