Klimaatplafonds

De hoogste standaard in goed geklimatiseerde ruimtes

Solid Air Climate Solutions heeft samen met de partners onbegrensde mogelijkheden als het gaat om het ontwerp van het klimaatplafond. Solid Air is niet gebonden aan een leverancier of product zodat opdrachtgevers oneindig kunnen variëren in samenstelling. Naast integratie in de standaard systemen, zoals een bandraster- of een cassettesysteem, kan het metaal plafondsysteem worden toegepast in o.a. plafondeilanden, een 'trapezium' en/of 'gewelfd' plafond. Ook combinaties met andere plafondtypes geven nieuwe mogelijkheden als het gaat om kleur, materiaal en kostenaspecten.


Werking van klimaatplafonds

Hét kenmerk van klimaatplafonds is dat koeling en verwarming van ruimtes geschiedt door middel van een watersysteem dat is aangebracht in metalen plafondplaten, terwijl de aan- en afvoer van lucht via in het plafond geïntegreerde roosters plaatsvindt. Het voordeel van dit systeem ten opzichte van alle andere klimaatsystemen, is dat het verwarmen, koelen én luchtverversen op één plek plaatsvindt. Op deze manier hoeven er geen andere elementen, zoals radiatoren of airconditioners te worden geplaatst. Bovendien wordt er bij het gebruik van klimaatplafonds minder energie gebruikt dan bij andere klimatiseringssystemen.

Belangrijker nog is dat een klimaatplafond verkoeling in een ruimte brengt zonder overdadige luchtbeweging, ofwel: tocht te veroorzaken. Daarnaast creëert een klimaatplafond thermische behaaglijkheid, omdat koelen van boven veel prettiger is dan koelen van beneden. Waarom? Een mens functioneert het beste met een koel hoofd en met warme voeten. Is dat omgekeerd, dus een warm hoofd en koude voeten, dan ervaart men dat als onbehaaglijk.

Voordelen klimaatplafonds:

  • Verwarmen, koelen en luchtverversing in één
  • Altijd een behaaglijk en gelijkmatige temperatuur zonder overdadige luchtbeweging (tocht)
  • Lage energiekosten en onderhoudsvrij systeem
  • Lange levensduur (minimaal 20 jaar)
  • Positieve invloed op duurzaamheidscertificeringen,  zoals BREEAM

Verlichting

Misschien iets minder bekend maar niet minder van belang: een duurzaam verlichtingsplan. Een goede lichtoplossing vraagt om expertise en ervaring. Optimale (kantoor-)verlichting wordt bereikt door de in de klimaatplafonds te integreren armaturen optimaal te laten aansluiten op de daglichtinval.

Solid Air heeft haar krachten gebundeld met een armaturen producent en gezamenlijk een Led verlichtingsarmatuur ontwikkeld dat volledig geïntegreerd wordt in een klimaatplafond. Het resultaat van deze samenwerking is een energiezuinig product waarbij de uitstraling zeer strak en modern is vormgegeven.

Al deze mogelijkheden worden ondersteund door gebruikmaking van moderne software en door specialistische kennis te bundelen. Hierdoor kunnen projectmatig alle lichtberekeningen en energiebesparende berekeningen worden uitgevoerd, die gekoppeld kunnen worden aan Autocad.

Luchtroosters

Waar elk type rooster toegepast kan worden in het klimaatplafond is het rooster CTVK het meest geschikt voor het toevoeren van gekoelde en verwarmde lucht. De hoog inducerende werking buiten het rooster en het
zuivere radiale uitblaaspatroon verkregen door de gepatenteerde stabilisator zorgen voor een minimale vervuiling van zowel rooster als plafond.

Akoestiek

Een eersteklas werkplek heeft naast een juiste luchtkwaliteit/thermische behaaglijkheid, een uitstekende akoestische balans. Dit wordt gerealiseerd door een juiste akoestiek welke aansluit bij de gebruiker, de activiteit en de ruimte. De klimaatplafonds van Solid Air Climate Solutions beschikken over buitengewoon goede geluidsabsorberende eigenschappen.

Geluidsabsorptie

Geluid bestaat uit trillingen die zich voortbewegen door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van absorptie en reflectie van het geluid door wanden of attributen en de grootte van de ruimte. Geluid wordt geabsorbeerd door perforatiepatronen in de metalen plafondpanelen en het aanbrengen van speciale bekleding in de plafondelementen. Hoe beter de absorptie, hoe korter de nagalmtijd en hoe lager het geluidsdrukniveau in de ruimte.

Overlangs geluidsisolatie

In gebouwen met een kantoorfunctie is het vaak gewenst om op verdiepingsniveau de beschikbare ruimte vrij indeelbaar te laten, waardoor er vaker gebruik wordt gemaakt van scheidingswanden. Wanneer deze scheidingswanden niet doorlopen tot aan het plafond ontstaat er horizontale geluidsoverdracht. Om te voorkomen dat het geluid van ruimte één overgaat naar ruimte twee wordt er geïsoleerd door middel van verticale drukschotten of gipsinlage in de panelen. De doorgifte van geluid wordt op deze manier aanzienlijk gereduceerd.

Kwaliteit

CE Verklaring

Solid Air levert en monteert haar plafonds conform NEN-EN 13964. Daarnaast wordt bij oplevering voor het betreffende plafondsysteem de CE-verklaring van overeenstemming afgegeven.

Final Clean

De door ons opgeleverde plafonds hebben een final clean ondergaan, waardoor er een brandschoon systeem wordt opgeleverd!

VCA

Wij zijn als bedrijf VCA-gecertificeerd en vanzelfsprekend zijn ook onze monteurs in het bezit van een VCA-certificaat. 

Eindcontrole

De eindcontrole van het klimaatplafond vindt plaats met behulp van een infrarood inspectie. De thermografische beelden geven een integraal beeld van de werking van de klimaatplafonds. Deze inspectie van het gehele plafond inclusief eindrapportage wordt zonder meerprijs uitgevoerd.

Hydraulische balans

De kwaliteit van het klimaatplafond wordt naast de visuele aspecten van het plafond, bepaald door de thermische werking van de activering. Tijdens het ontwerpproces wordt met de basisgegevens van de opdrachtgever als uitgangspunt, veel zorg besteed aan een optimale hydraulische balans van het klimaatgedeelte. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van paspanelen. Wij sluiten uit dat er vermogensverlies optreedt als gevolg van onbalans. Het vermogen dat onze activeringen afgeven is gemeten conform EN 14240 / EN14037. 

Voor meer informatie stellen wij een aantal downloads beschikbaar. U opent deze door te klikken op onderstaande links: